Thedo

Thedo Keizer (1961) werd geboren in Den Haag en groeide op in Groningen. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Groningen (specialiteit zakelijk en creatief schrijven) en werkte daarna een aantal jaren als professioneel cabaretier. In 1979 won hij het Haags Cabaretfestival voor de Jeugd en kreeg hij van Paul van Vliet de Diligentiaprijs. Met Bart van der Harst en Jenny Spijk (Cabaret Harst & Keizer) haalde hij een vierde plaats op Cameretten 1980 en een eerste plaats op het Cabaretfestival van het Oosten 1982. Tussen 1984 en 1992 speelde Thedo in verschillende theaterprogramma’s, onder meer met Miranda van Kralingen en Dolphe Pierie. Ook trad hij jarenlang in het Haagse theater-restaurant Goldmund. Van 1991 tot 2018 maakte hij deel uit van Cabaret Tailormade, gespecialiseerd in cabaret op maat.

Thedo maakte zijn televisiedebuut in 1988 in het NCRV-programma Showmasters en was daarna in verschillende tv-programma’s te zien. Als acteur speelde Thedo o.a. in de tv-series “Prettig Geregeld” en “Brugklas”, in de bioscoopfilms “Michiel de Ruyter” en “De IJslandbende” en in verschillende commercials.

In 1990 werd Thedo als tekstschrijver bij het TROS-programma TROS Aktua in bedrijf aangenomen. Later werd hij samensteller en eindredacteur van dat programma. Behalve van TROS Aktua in bedrijf was Thedo eindredacteur van programma’s als World Trade ShowLicht op groenGoeie zakenBV2 en Lunch TV. Als uitvoerend producent was hij onder meer verbonden aan Pluk de dag.

Tussen 2002 en 2004 werkte Thedo als eindredacteur infotainment bij de NCRV, verantwoordelijk voor programmaseries als Willem Wever en De mensen van….

In 2004 blies hij samen met Tineke Verburg de oude Aktua-formule nieuw leven in met het RTL5-programma Nederland in bedrijf. Dit programma werd in 2007 opgevolgd door Vakwerk NL. Tussendoor maakte Thedo het programma BeursLife voor RTL4 en RTL7. In 2009 schreef Thedo de studioteksten voor het programma Sprookjesboomfeest (TROS/Efteling). Van dat programma was hij ook eindredacteur. Daarna werkte Thedo enige jaren als journalist-tekstschrijver-filmmaker bij Keijzer Communicatie in Apeldoorn. Sinds 2013 werkt hij als zelfstandig tekstschrijver/filmmaker, en daarnaast sinds 2017 als communicatie-adviseur bij opleidingsinstituut SPV.

Thedo is co-auteur van het boek “Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet” (Uitgeverij Ploegsma, 2014), waarvan in 2019 een vijfde druk verscheen. Van de Sinterklaasliedjes in dit boek verscheen ook een CD.